javascript
   

Hol az OGYI, mi a GYEMSZI? June 2011
Printable version 

Hol az OGYI, mi a GYEMSZI?

Tisztelt Kollégák,

A gyógyszeriparban és környékén dolgozó szakemberek régi vágya volt, hogy az OGYI köré csoportosulva egyesítsék a gyógyszer-, állatgyógyászati-, táplálékkiegészítő-, plazma- és vérkészítmények valamint az orvosi eszközök engedélyezését, ami lehetővé tenné, hogy az egyes intézetek azonos standardokat alkalmazzanak. Ilyen rendszerek léteznek (pl. FDA) és ilyen hatékonynak bizonyulnak.

Ezzel szemben 2011. május 1-én 59/2011 (IV.22.) számú Kormányrendelet alapján megalakult a GYEMSZI, teljes néven Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség és Szervezetfejlesztési Intézet, ami módszertani központként sok más mellett elsősorban szervezet-, minőség-, betegútfejlesztési  kérdésekkel, oktatással, szakfelügyelettel foglalkozik. Az új szervezet vezető intézete az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézet (EMKI) és az alá tartozó GYEMSZI tagjai közül egy az OGYI.

Mellékeljük az új szervezeti ábrát (1), a GYEMSZI főigazgatójának, Dr. Török Krisztinának körlevelét (2) és a hivatalos tájékoztatást a GYEMSZI megalakulásáról (3).

Remélhetőleg az átszervezés az OGYI működését nem fogja befolyásolni, hanem némi várható átmeneti nehézség után még hatékonyabb lesz, mint eddig.

 

Új szervezeti ábra

 

 

Körlevél

 

 

Hivatalos tájékoztató (OGYI honlap)

 

Tájékoztatás a GYEMSZI megalakulásáról és a GYEMSZI-OGYI elérhetőségeiről

 
2011. május elsején, az 59/2011. (IV.12.) Korm.rendelet alapján az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet (ESKl), az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI), az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI) és az Országos Szakfelügyeleti Módszertani Központ (OSZMK) az Egészségügyi Minőségfejlesztési és Kórháztechnikai Intézetbe (EMKI) történő beolvadásával, és ezzel egyidejűleg az EMKI névmódosulásával jött létre az új módszertani központ, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).

A GYEMSZI mint általános jogutód szervezet a jogelőd intézmények (ESKI, OGYI, ETI, OSZMK) eddigi feladatait változatlanul és folyamatosan ellátja, így a beolvadó intézetek nevében vállalt kötelezettségeket és nyilatkozattételeket magára nézve érvényesnek tekinti. Az átalakulásról bővebben, az intézet főigazgatójának (dr. Török Krisztina) levele ad tájékoztatást.

 

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet  2011. május 1-jétől a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet - Országos Gyógyszerészeti Intézet Főigazgatóságaként (GYEMSZI-OGYI) működik. Elérhetőségei változatlanok maradtak: 1051 Budapest, Zrínyi u. 3., levélcím: 1372. Pf.:450., tel.szám: (1) 886 9300, fax: (1) 886 9460, e-mail: ogyi@ogyi.hu

 

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a számlázási adatok az alábbiakra változtak:

 

Bank: Magyar Államkincstár

Bankszámlaszám: 10032000-01490576-00000000

Adószám: 15324683-2-43

 

A közlemény rovat kitöltése során, az első négy karakterében kérjük külön tüntessék fel az "OGYI" hivatkozást.

<<<BACK

Pro-Pharma ’93 Gyógyszeripari Tanácsadó Intézet Kft.
1144 Budapest, Füredi utca 34.
Tel.: 06-1-231-8060 Fax: 06-1-790-1038
e-mail: company@propharma.hu